Pratend bushokje

Soms denk ik dat het leven niet gekker moet worden. Zo stond ik dit weekend in een pratend bushokje. Ik was overgehaald door Lieke om te gaan shoppen in Eindhoven. Op een of andere manier is zij helemaal gek op deze stad. Een vriendin van haar had gezegd dat we even naar het bushokje bij het stadhuis moesten gaan om daar een poster te scannen. Het zei me allemaal vrij weinig, maar ik ben mee gegaan in de hoop de kinderen het Van Abbe binnen te krijgen. We hebben het museum niet gehaald. Lieke heeft het daarentegen wel gehaald om mij met open mond naar een pratende Gerrit Rietveld te doen staren. Heb ik net het hele Facebook gebeuren onder controle, gaat er weer een nieuwe wereld voor me open. Naar het schijnt kun je ook al briefjes van 20 euro scannen, maar daar waag ik me nog maar even niet aan.

In het bushokje hing een poster en wanneer je deze met een of andere App scande, dan begon DJ Lady Aida (ik ken haar niet) ergens onder in een hoekje tegen meneer Rietveld te praten. Het gesprek boeide me. Een gesprek over kunst, over magisch realisme. Over twee werelden die elkaar ontmoeten. Ik moest opeens aan Mila denken.
Dat pratende bushokje (een soort Harry Potter wereld) maakte gebruik van Augmented Reality. En deze techniek zorgt ervoor dat mensen zich verbazen over wat ze zien gebeuren in de wereld om hun heen. Zo mooi, zo verrassend, dat je zou willen dat het de werkelijkheid betrof. Ik zou willen dat ik Mila tegenkwam in een bushokje en dat ze met mij een gesprek begon.

Overigens, ik kan ook toveren: want als je het plaatje hieronder scant met de AdOn app, dan beleef je wat ik ook beleefde in dat bushokje in Eindhoven.

pratend bushokje

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s