Relatieve tijd

Daar had ik dit weekend Mila mooi te pakken met een stom grapje via whatsapp. Overigens, ik snap nog niet waar mensen de tijd vandaan halen om aan dit soort dingen mee te doen. Gelukkig is mijn whatsapp lijstje net zo kort als mijn facebook lijst, dus ik was er snel doorheen.

Ik zie het maar als een ouderwetse kettingbrief. Ik kreeg van een vriend een whatsapp raadsel binnen. Bij een fout antwoord moest ik mijn profielfoto veranderen in een foto van Frans Bauer. Natuurlijk was mijn antwoord fout en was ik de pineut.

Mila trapte er ook met twee voeten in. 24 uur lang haar foto inruilen voor Frans B bleek voor haar toch een opgave. Ik had het er al eens eerder over met haar; Mila en ik hebben een andere beleving van tijd.

Misschien ben ik meer een reiger die uren staat te wachten om een visje te vangen en lijk ik mij na 5 uur nog niet te vervelen. Misschien is Mila meer een leeuwin die in opperste concentratie haar spieren aanspant om binnen een paar seconde een prooi te vangen. Maar die paar seconden voor zo’n leeuwin voelen misschien aan als uren van wachten.De reiger ervaart een vaag gevoel van wachten en als er echt geen vis zit, dan heeft ie het ook wel gezien en vliegt weg.

Misschien het boek “HET BEGRIP van de TIJD / FENOMENOLOGIE EN THEOLOGIE van Martin Heidegger er eens op na slaan. Samen met Mila. Maar ik denk dat wanneer Mila en ik elkaar gaan zien, zij geen zin heeft om zo’n boek te lezen. Zij wil actie.

En ik snap haar wel. Tuurlijk, ik wil Mila ook zien. Maar ik heb de tijd. Ik leef er intens geduldig naar toe. Image

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s