fractie

In die fractie
(waar vriendschap wordt geboren)

In die fractie
Van het moment
Waar vriendschap wordt geboren
Is die ene klik
Onzichtbaar …..voor ons beiden goed te horen

Het ontstaan van vriendschappen: boeiend onderwerp. Ik heb het idee dat dit bij mannen anders werkt dan bij vrouwen. Bij mannen is het gewoon helder, als het goed voelt, dan zit het goed. Vrouwen die willen er altijd over praten. Begrijpen hoe het zit of wanneer die vriendschap dan is ontstaan. Mila is er ook zo een. Ik kan er wel om lachen. Maar antwoorden geven kan ik niet. Waarschijnlijk toch tijdens dat Skype gesprek; ik zag haar en het was goed. Het was net als vroeger. Misschien is de vriendschap gewoon ook nooit weggegaan.

Het ontstaan van een rangorde, ook zo interessant. Daar weet ik de momenten echter feilloos aan te geven wanneer de ander zich gewonnen geeft. Hier in de klas is het altijd even bepalen wie er de baas is, wie het hoogste op de zogenaamde Apenrots zit. Het is duidelijk dat ik dit altijd ben, daar zorg ik wel voor. Moet ook wel, anders gaat dat stelletje ongeregeld met mij aan de haal.

Vandaag was er een nieuwe jongen in mijn klas, hij had al twee scholen versleten. Zijn dossier was driedubbel dik. Hij kwam aangelopen, in zo’n typische houding, zijn schouders een beetje krom en gedraaid. (je weet wel, op zo’n manier dat die gasten ook autorijden, achterover gezakt, de ene arm gebogen over het stuur). Heerlijk is dat. Wat deed zijn best om te imponeren, gorilla-gedrag. Waar hij de fout in ging? Toen ik hem zachtjes zei dat er nog tandpasta aan zijn mond zat. Dat moment.

Nog mooier was dat hij aanvoelde dat hij verloren had maar dit ook nam als een echte kerel: met een knipoog. Met deze jongen komt het helemaal goed!

apenrots

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s